Waar moet je op letten bij het kopen van positiekleding

Positiekleding, misschien heb je er in het begin helemaal nog niet over nagedacht of ben je er nu nog niet aan toe. Tijdens je zwangerschap kom je op een punt waarbij je niet meer in je favoriete broek past en zul je op zoek moeten gaan naar positiekleding. Maar waar moet je op letten als je positiekleding koopt en hoe zorg je ervoor dat je leuk voor de dag kunt komen op een feestje?

Wanneer ga je shoppen?

Het verschilt per vrouw en zelfs per zwangerschap wanneer je begint met het shoppen voor positiekleding. Waar de één het al lekker vindt om in een vroeg stadium met positiekleding te lopen kan de ander tot ver in haar zwangerschap nog met gemak in haar normale kleding. Wacht overigens niet op het moment dat de knoopjes van je blouse of broek springen met het kopen van positiekleding. Het is handig om voorbereid te zijn voor het moment dat jouw buik flink gaat groeien. Heb je een feestje of een bijzondere dag in het verschiet, kijk dan eens bij Mamalene voor een mooie jurk of rok die je tegen die tijd kunt dragen.

Verschil tussen grote maten kleding en positiekleding

Als je denkt dat je er makkelijk vanaf kunt komen door de kleding te kopen die je gewoonlijk koopt dan kun je dat idee beter op zij zetten. Positiekleding is speciaal gemaakt voor zwangere vrouwen en kan meegroeien met jouw buik en lichaam. Als je zwanger bent wordt je ook op een andere manier groter dan wanneer je stevig gebouwd bent. De focus ligt echt op jouw buik en dan voornamelijk de plek waar jouw baby groeit. Als je gewone kleding koopt in grotere maten dan zul je zien dat de kledingstukken qua model vreemd vallen. Een grote trui kan misschien je buik mooi bedekken, maar zal vreemd om je schouders hangen of te lang zijn bij de mouwen. Je wilt er leuk uitzien en lekker in je kleding kunnen rondlopen terwijl je met te grote kleding de kans vergroot om er minder aantrekkelijk uit te zien.

Wat haal je in huis?

Belangrijk om te weten is wat je eigenlijk moet aanschaffen als je gaat kijken voor positiekleding. Zorg er bij het kopen van positiekleding in ieder geval voor dat je een aantal kledingstukken koopt die je dagelijks gebruikt. Denk hierbij aan shirts, hemdjes en natuurlijk een broek. Vooral broeken zijn fijn om te hebben omdat jouw kleine wondertje ongeveer rond de bovenkant van waar jouw broek normaal zit aan het groeien is. Voor feestjes of speciale gelegenheden kun je bij Mamalene terecht voor een mooie jurk of rok met bijpassende bovenkleding.

Zwarte kleding past overal bij

Als je positiekleding koopt zorg er dan voor dat je ook zwarte kleding in huis haalt. Voor sommige vrouwen is het vanzelfsprekend om zwart te dragen, maar ook als je van felle kleuren houdt is dit een aanrader. Een zwarte broek, zwart shirt of hemd kun je altijd wel ergens mee combineren en zorgen ervoor dat je met gemak een passende outfit uit de kast kunt trekken. Het voordeel is ook dat je bij een eventuele volgende zwangerschap weer gemakkelijk gebruik kunt maken van deze kledingstukken.

Combineer met een vest of jasje 

Bij Mamalene heb je ook de mogelijkheid om een mooi vest of jasje te kopen voor tijdens jouw zwangerschap. Een vest kun je op allerlei manieren dragen en met veel kledingstukken combineren. Een mooie jurk of rok kun je net dat stukje extra uitstraling geven met een jasje of een vest. Maar ook voor over een shirt of wanneer de truien die je hebt toch te groot worden, dan komt een vest goed van pas.

Is je jas te klein? Koop een poncho!

Een poncho is niet alleen praktisch als je zwanger bent, maar zorgt er ook nog eens voor dat je erg goed uit ziet. Bij Mamalene kun je poncho’s kopen in verschillende kleuren en maten. Een poncho zorgt voor gemak bij het aantrekken als je naar buiten gaat en geeft natuurlijk warmte. Ook als je een mooie jurk hebt gekocht bij Mamalene dan is een poncho een perfecte manier om jouw outfit compleet te maken. Het is toch zonde om met een ruime jas over jouw mooie jurk naar buiten te gaan?

Laat je adviseren

Belangrijk bij het aanschaffen van positiekleding is dat je niet in één keer veel kleding inkoopt. Vraag daarom om advies bij het aanschaffen van de juiste kledingstukken. Bij Mamalene helpen wij je graag met de keuze voor de juiste jurken, rokken en bijpassende poncho’s. Door je juist te adviseren en je een beetje voor te bereiden voordat je gaat kopen kun je ervoor zorgen dat je, zelfs tijdens de zwangerschap, overal mooi voor de dag kunt komen!

 

  • mamalene
  • mamalene
© 2013 - 2020 Mamalene | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel